Pasztet kaczo-indyczy z grzybami leśnymi

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Doskonała propozycja na imprezę

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 średnia kaczka z podrobami
    3 indycze szyjki
    30 dag wątróbki drobiowej.
    Porcja włoszczyzny do rosołu
    3 cebule
    3-4 jajka
    2 kajzerki
    Kilka grzybów leśnych świeżych lub mrożonych
    2 łyżki masła do podsmazenia grzybów
    Sól
    Pieprz
    Gałka muszkatołowa
    Tłuszcz do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet kaczo-indyczy z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą kaczkę i szyjki i włoszczyznę zalewamy wodą i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu. Wątróbkę podsmażamy z cebulą. Bułkę moczymy w wywarze. Po wystudzeniu składników obieramy mięso i razem z włoszczyzna, wątróbka, cebulą i odcisnietymi bulkami mielimy na małych oczkach maszynki. Grzyby kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na maśle doprawiajac solą i pieprzem. Farsz mieszamy z jajkami. Grzyby mieszamy delikatnie z farszem, doprawiamy solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Wysmarowane tłuszczem formy keksowe wypełniamy farszem i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 50 minut.

Porady

Wywar który zostanie nam od gotowania możemy wykorzystać do przygotowania zup. Pasztet podajemy na zimno lub ciepło np. Z żurawiną

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować