Pasztet z mięsa rosołowego z grzybami leśnymi

4.48 (176 ocen)

  • 1 min
  • Średni

W tym pasztecie zamknięta jest esencja smaków tradycyjnego rosołu oraz niepowtarzalny smak grzybów leśnych.

  • 1 min
  • Średni

Składniki:

  • 1kg mięsa drobiowego z rosołu
    3 szklanki mrożonych grzybów leśnych
    3 ugotowane marchewki
    2 ugotowane pietruszki
    Kawałek ugotowanego selera
    4 jajka
    1 łyżeczka mielonego pieprzu
    Pól łyżeczki gałki muszkatołowej
    Natka pietruszki
    Sól do smaku
    Masło
Wystaw ocenę:

4.48 (176 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z mięsa rosołowego z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby rozmrażamy, kroimy w plastry i podsmażamy na maśle. Mięso oddzielamy od kości, kroimy na niewielkie kawałki i razem z warzywami i grzybami mielimy w maszynce (składniki pasztetu powinny być zimne). Masę wyrabiamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Dodajemy jajka, mieszamy.
    Formę do pieczenia smarujemy masłem i wykładamy mięsną masę, wyrównujemy wierzch. Pasztet pieczemy 45 minut w 170stopniach.
    Pasztet można podawać ciepły lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Mięso Pietruszka Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować