Pasztet drobiowy z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

pasztet

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 udka

    2 marchewki

    1 pietruszka

    1 cebula

    300 g wątróbki drobiowej

    lubczyk

    listek laurowy

    ziele angielskie



    potem:

    pół szkl kaszy manny

    2 kajzerki lub 3-4 kromki białego chleba

    sól

    pieprz

    pieprz ziołowy

    oregano

    majeranek

    szczypta gałki muszkatołowej

    hyzop

    podłużne keksówki 2 szt

    8 jajek ugotowanych na twardo
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy i nastawiamy z włoszczyzną jak na rosół.

    Wątróbkę smażymy krótko z cebulką i studzimy.

    Po ugotowaniu do miękka wyjmujemy wszystko i studzimy.

    Przepuszczamy przezmaszynkę do mielenia mięso wraz z warzywami i wątróbką oraz namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. Zmieloną masę doprawiamy do smaku, dodajemy kaszę manne i rosół partiami blendując masę na jednolitą , rosołu dodajemy tyle by masa była mniej wiecej konsystencji jak ciasto na placki ziemniaczane.

    Połowę masy wkładamy do formy, układamy wzdłóż obrane jajka i przykrywamy masą.

    Pieczemy w temp ok 190 st przez ok 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować