Pasztet drobiowy

4.5 (194 ocen)

Uwielbiam pieczone pasztety. Drobiowy najbardziej mi smakuję. Lepszy niż sklepowy bo wiadomo co w nim jest.

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    2 piersi z kurczaka
    50 g wątróbki
    100 g boczku
    2 cebule
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 por
    2 jajka surowe
    3 łyżki bułki tartej
    3 łyżki majeranku
    przyprawa uniwersalna,przyprawa do mięs,sól i pieprz do smaku
    1 łyżka oleju

Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Pasztet drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka,piersi,boczek i warzywa wrzucić do garnka i zalać wodą. Gotować 1 godzinę.
    Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej,wrzucić wątróbkę i cebulę. Podsmażyć i odstawić do wystygnięcia.
    Do miski wrzucić ugotowane wcześniej mięso(udka obrane od kości) ,warzywa i wątróbkę z cebulą. Wszystko zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa.
    Do masy dodać jajko,majeranek,bułkę tartą,przyprawe uniwersalna,przyprawę do mięs, sól i pieprz. Połączyć dokładnie składniki.
    Blachę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Włożyć masę pasztetową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Drób Kurczak Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować