Pasztet wieprzowo-drobiowy pieczony

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Zawsze na czasie

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kurczak ok 1,5 kg
    łopatka wieprzowa ok 1,5 kg

    2 marchewki

    2 pietruszki

    1 duża cebula

    kawałek selera

    lubczyk

    listek laurowy

    ziele angielskie

    kasza manna

    mączka grochowa

    chili

    2 kajzerki

    (przyprawy do smaku)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet Pasztet drobiowy

Pasztet wieprzowo-drobiowy pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i warzywa wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu jak rosół aż do miękkości mięsa. Wyławiamy wszystko z rosołu i studzimy. Mięso oddzielamy od kości nie odrzucając tłustych cześci. Wszystko razem z warzywami mielimy w maszynce do mięsa i umieszczamy w garnku. Dolewamy ok pół litra rosołu, dodajemy 2 łyżki mączki grochowej (nie jest konieczna) ok pół szkl kaszy manny lub kaszki kukurydzianej, kajzerki namoczone w rosole i lekko wyciśnięte. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili . Blendujemy całośc dokładnie , w razie potrzeby dodajemy jeszcze rosołu . Masa powinna być dość gęsta (przypominająca ciasto na placki ziemniaczane) Taką masę wykładamy do przygotowanej formy lub brytfanki , wygładzamy i sklapiamy olejem. Pieczemy w temp 200 st przez ok 60- 70 min. Po wyjęciu studzimy w formie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować