Pastelowy Galaretkowiec

5 (5 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Lekki,orzeźwiający galaretkowiec na białkach.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 paczki herbatników
    6 białek
    szczypta soli
    3 łyżeczki cukru pudru
    1 galaretka o smaku kiwi
    2 galaretki o smaku malinowym
    1 galaretka o smaku pomarańczowym
    1 galaretka o smaku truskawkowym
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Zobacz również:

Ciasto z galaretka

Pastelowy galaretkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę wykładamy herbatnikami.Galaretki malinowe rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do stężenia.

    Pozostałe galaretki (każdą osobno) rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody (najlepiej w kilkunastominutowych odstępach). Odstawiamy do przestudzenia.Dwa białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec dodajemy 1 łyżeczkę cukru pudru. Łączymy z przestudzoną, lekko tężejącą galaretką zieloną. Masę wylewamy na zimny biszkopt. Wstawiamy do lodówki do stężenia.

    W podobny sposób przygotowujemy pozostałe 2 pianki.

    Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę malinową.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Galaretka Herbatniki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować