Galaretkowiec

4.99 (203 ocen)

  • 24 godz.
  • Dla 1 osoby

stary sprawdzony przepis z zeszytu babci

  • 24 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    2 łyżki cukru
    2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
    2 galaretki wiśniowe
    2 galaretki cytrynowe
    2 galaretki agrestowe
    wrząca woda
    3 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.99 (203 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Galaretkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody.
    Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody.
    Galaretki agrestowe rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody.
    Każdą przelać do oddzielnego pojemnika i odstawić do stężenia.
    Następnie pokroić w większą kostkę.
    Formę keksową wyłożyć folią spożywczą.
    Przełożyć do niej kostki galaretek.
    Mleko podgrzać. Dodać cukier, cukier z wanilią oraz żelatynę.
    Dokładnie razem wymieszać, żeby nie było grudek.
    Odstawić do ostygnięcia.
    Mleko wlać do formy z galaretkami.
    Wstawić do lodówki, do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować