Galaretkowiec

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Delikatne ciasto bez pieczenia, idealne dla dzieci.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 galaretki w proszku w różnych kolorach
    750 g serka sernikowego z wiaderka
    wrzątek
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Galaretki

Galaretkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek dzielimy po równo na 3 miseczki. Pierwszą galaretkę dokładnie rozpuszczamy w szklance wrzątku i studzimy. Łączymy z pierwszą porcją serka i wlewamy do małej tortownicy (około 20 cm). Odstawiamy do lodówki aż stężeje. Tak samo robimy z dwiema pozostałymi galaretkami. Kiedy ciasto nie będzie już płynne wylewamy na nie rozpuszczoną, schłodzoną i przezroczystą galaretkę bez serka. Ponownie chłodzimy, tym razem przez całą noc. Kroimy i podajemy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować