Danie , jednogarnkowe, szybkie . Dodatkowym plusem jest duża zawartość warzyw.
60 min
Dla 7 osób
Łatwy
Składniki:
1 kg indyka bez skóry
3 średnie cebule
2 male marchewki
1 pietruszka
Biała część pora
0,5 kg pieczarek
Pół główki białej kapusty
Czerwona papryka
Żółta popryka
Zielona papryka
Pomarańczowa papryka
Olej do smażenia
2 łyżki przecieru pomidorowego
Do smaku:
Vegeta
Slodka I ostra papryka
Pieprz
Paprykarz drobiowo warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy osuszamy I kroimy w większą kostkę cebule , marchew, pietruszkę obieramy. Na 3 łyżkach oliwy smażymy mięso w tym czasie kroimy cebulę w kostke oraz por tak samo marchew ,pietruszke oraz pieczarki pokrojone w kostke dokładamy do mięsa. Smażymy . Kapustę siatkujemy I dokładamy do wszystkiego dusimy pod przykryciem 20 minut . W tym czasie myjemu papryke I usuwamy z niej gniazda nasienne , kroimy w paski I dokladamy do dania. Dusimy doprawiamy do smaku przecierem , oraz przyprawami wszystko dokładnie mieszamy. Gotowe .
Smacznego
Porady
Paprykarz podajemy z ryżem .
Danie powinno być lekko ostre .
Indyka możemy zastąpić kurczakiem .
Komentarze