Domowy paprykarz szczeciński

4.92 (163 ocen)

  • 30 min

Pyszna pasta do pieczywa.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g fileta rybnego(dorsz ,mintaj)
    100 g przecieru pomidorowego
    50 g ryżu
    1 marchewka 1 cebula
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki keczupu
    4 łyżki oleju rzepakowego
    liść laurowy
    papryka słodka i ostra
    mielone ziele angielskie
    sól morska
    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.92 (163 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki Pasty Paprykarz

Domowy paprykarz szczeciński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokrój na małe kawałki,ryż ugotuj na sypko.
    Cebulę obierz i pokrój w kostkę,marchew obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
    Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju,wrzuć cebulę i podsmaż,kiedy będzie szklista lekko posól i dodaj do niej przeciśnięty przez praskę czosnek,rybę,marchewkę,liść laurowy i przesmaż przez około 5 minut.
    Następnie dodaj ugotowany ryż,keczup,przecier pomidorowy,resztę oleju,przyprawy i smaż kolejne 5 minut,dopraw do smaku.
  • 2. Gotowy paprykarz ostudź,wyjmij liść laurowy i podaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować