Ten paprykarz jest tak smaczny, że nikt z domowników nie mógł oprzeć się by go skosztować na ciepło. Wiadomo czym kończy się zbiorowe kosztowanie...tak kilka razy pod rząd :) Cudem udało mi się zrobić zdjęcie do wpisu :) Zachęcam do zrobienia takiego swojskiego paprykarza, ponieważ jest przepyszny!
(średnia 4.5 z 186 głosów)
Porady
* marchew była dwa razy większa niż pietruszka * miałam odrobinę bulionu drobiowego, dolałam dodatkowo wody. Bulion nie jest konieczny, jeśli akurat go nie mamy, proszę dolać wody i przyprawić dodatkowo. * z soleniem uważać, bo wędzone ryby same w sobie są słone * miałam brzuszki wędzone z łososia i uważam, że takie są idealne do paprykarza, makrela ma bardziej intensywny smak i zapach
Nie wiem dlaczego tak późno zdecydowałam się go zrobić sama. Jest po prostu pyszny i najważniejsze, że wiemy co jemy ;)
Domowy najlepszy
W dzieciństwie paprykarz był moim ulubionym smarowidłem do pieczywa , z biegiem lat ciężko jest kupić naprawde dobry . Dlatego robie go sama a smak jest niepowrarzalny .
Komentarze