paella z fasolką

  • wyświetlono: 787 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Paella to danie, które możemy skomponować z każdymi warzywami. Im kolorowiej na talerzu, tym zdrowiej i smaczniej. Polecam:)

tymiankowa
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

filet z kurczaka
1 litr bulionu warzywnego
cebula
papryka czerwona
fasolka szparagowa (żółta i zielona)
szklanka ryżu
2 łyżki przecieru pomidorowego
sól, pieprz, łyżeczka curry

Sposób przygotowania przepisu:

paella z fasolką

  • 1. Cebulę, paprykę i mięso kroimy w małą kostkę, fasolkę w 1-2 cm kawałki. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę. Dodajemy fasolkę i paprykę. Chwilę podsmażamy i dodajemy przecier. Mięso doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy do warzyw smażąc do miękkości. Kolej na ryż i curry. Wszystko zalewamy ciepłym bulionem. Gotujemy na małym ogniu aż ryż będzie miękki.

Porady

Jeśli ryż będzie zbyt suchy, możemy dodać więcej rosołu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżKurczakfasolka szparagowapaella

Komentarze

Podobne przepisy

Paella z pieczonymi udkami i chrupiącymi warzywami

Dodane przez: Ewelina Marcin

Paella z pieczonymi udkami i chrupiącymi...

Nieziemsko pachnące, delikatne...

Paella z chorizo i kurczakiem

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Paella z chorizo i kurczakiem

Przystanek-Hiszpania! Paella to...

Paella z kurczakiem

Dodane przez: rzelkazag

Paella z kurczakiem

Potrawa ta jest smaczna sama w...

Dodane przez: PolskaGotuje

Paella z owocami morza

A teraz pomyśl o wakacjach w słonecznej...

image-27g35ac

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Paella z oscypkiem i chorizo

Góralskie wydanie paelli, czyli...

Paella

Dodane przez: Paulina1507

Paella

Paelle przygotowałam, bo byłam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE