paella z fasolką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Paella to danie, które możemy skomponować z każdymi warzywami. Im kolorowiej na talerzu, tym zdrowiej i smaczniej. Polecam:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z kurczaka
    1 litr bulionu warzywnego
    cebula
    papryka czerwona
    fasolka szparagowa (żółta i zielona)
    szklanka ryżu
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz, łyżeczka curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Paella

Paella z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, paprykę i mięso kroimy w małą kostkę, fasolkę w 1-2 cm kawałki. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę. Dodajemy fasolkę i paprykę. Chwilę podsmażamy i dodajemy przecier. Mięso doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy do warzyw smażąc do miękkości. Kolej na ryż i curry. Wszystko zalewamy ciepłym bulionem. Gotujemy na małym ogniu aż ryż będzie miękki.

Porady

Jeśli ryż będzie zbyt suchy, możemy dodać więcej rosołu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kurczak Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Jaglana paella

To może cię zainteresować