Chłodnik na maślance

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Klasyk w sam raz na upalne lato!

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ogórki gruntowe
    Pęczek rzodkiewki
    Duży ząbek czosnku
    Skórka i sok z połówki cytryny
    2 szklanki maślanki
    Sól, pieprz
    Garść koperku i kilka listków mięty
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Chłodnik

Chłodnik na maślance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i rzodkiewki ścieramy na dużych oczkach, solimy i odciskamy nadmiar wody. Dodajemy przeciśnięty czosnek i zioła. Mieszamy z maślanką i całość skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Rzodkiewka Maślanka Koperek Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować