Jaglana paella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w krążki papryczkę chili, podsmażyć. Mięso oddzielić od skóry i kości, pokroić i dodać do cebuli, podsmażyć. Kapustę poszatkować i dodać do zawartości patelni. Szafran zalać 1,5 szklanki gorącej wody i odstawić. Kaszę jaglaną najpierw opłukać, a następnie zalać wrzątkiem i odcedzić. Dodać do mięsa z kapustą, podsmażyć 2-3 minuty i zalać wodą szafranową. Posolić. Oliwki pokroić w krążki. Pomarańczę obrać ze skórki i każdą cząstkę obrać z błonek, pokroić. Oliwki i pomarańczę dodać do kaszy razem z liśćmi bazylii. Wymieszać, przykryć i gotować na małym ogniu aż kasza wchłonie cały płyn. Przed podaniem udekorować startą skórką z pomarańczy, oliwkami i krążkami chili. Smacznego :)
Komentarze