Jaglana paella

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kasz jaglana jest najzdrowszą z kasz i zarazem najmniej popularną :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu A:
    1 ugotowane udko z kaczki
    kawałek białej kapusty
    100 g kaszy jaglanej


    składnik podstawowy dodatkowy:
    1 pomarańcza

    składniki robocze:
    garść liści bazylii
    szczypta szafranu
    1 łyżka oliwek
    1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach
    3 ząbki czosnku
    1 cebula
    1/2 papryczki chili
    1 płaska łyżeczka soli

    dekoracja:
    skórka z pomarańczy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Paella

Jaglana paella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w krążki papryczkę chili, podsmażyć. Mięso oddzielić od skóry i kości, pokroić i dodać do cebuli, podsmażyć. Kapustę poszatkować i dodać do zawartości patelni. Szafran zalać 1,5 szklanki gorącej wody i odstawić. Kaszę jaglaną najpierw opłukać, a następnie zalać wrzątkiem i odcedzić. Dodać do mięsa z kapustą, podsmażyć 2-3 minuty i zalać wodą szafranową. Posolić. Oliwki pokroić w krążki. Pomarańczę obrać ze skórki i każdą cząstkę obrać z błonek, pokroić. Oliwki i pomarańczę dodać do kaszy razem z liśćmi bazylii. Wymieszać, przykryć i gotować na małym ogniu aż kasza wchłonie cały płyn. Przed podaniem udekorować startą skórką z pomarańczy, oliwkami i krążkami chili. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka Kapusta Kasza Kasza jaglana Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować