Paella z dorszem i fasolką

2 (3 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna, kolorowa paella z dodatkiem fasolki szparagowej od której się nie oderwiecie. W zasadzie robi się sama, nie mieszamy za dużo, tylko dokładamy składniki i czekamy na efekt końcowy. A jaki on jest zróbcie ją i sami się przekonajcie. Kto lubi kuchnię hiszpańską będzie mu smakować.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu długiego z dzikim
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki zielonej
    1/2 papryki żółtej
    30 dkg filetu z dorsza
    1/2 papryczki chilii
    20 dkg fasolki szparagowej
    1 limonka
    natka pietruszki
    1 łyżeczka curry
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
    pieprz czerwony
    olej rzepakowy
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    700 ml bulionu około
Wystaw ocenę:

2 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Paella z dorszem i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek kroję drobno i przesmażam na patelni na oleju. Dodaję pokrojone papryki i przesmażam, ryż, dodaję sól, pieprz, curry, przecier. Wlewam 500 ml bulionu, dodaję fasolkę pokrojoną na kawałki i na wolnym ogniu gotuję. Nie mieszam. Rybę kroję na kawałki, oprószam solą, pieprzem. Jak bulion zostanie wchłonięty przez warzywa i ryż, dolewam pozostały, układam kawałki ryby na wierzchu. Przykrywam folią aluminiową i gotuję jeszcze 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Fasola Papryka Pomidor Ryby Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować