Warzywa z czarnym sezamem

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jeśli zostały ci warzywa z rosołu, to zamiast tradycyjnej jarzynowej, polecam szybką i smaczną przekąskę z sezamem!

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Dowolne warzywa z rosołu (np. 2 marchewki, 1 pietruszka, mały seler)
    Łyżka masła
    Ząbek czosnku
    Natka pietruszki
    Łyżeczka czarnego sezamu uprażonego na patelni
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jarzynka

Warzywa z czarnym sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa kroimy w mniejsze kawałki podsmażamy na maśle - jeśli wyciągniemy je prosto z rosołu, to już są ciepłe i wystarczy chwilę podsmażyć następnie dajemy przeciśnięty czosnek i posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Z wierzchu posypujemy uprażonym sezamem.

Porady

Zamiast czarnego sezamu można dodać biały.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Czarny sezam Czosnek Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować