Omlet z lebiodą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Omlet z lebiodą

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    50 g kiełbasy
    duża garść lebiody ewentualnie szpinaku świeżego.
    1 ząbek czosnku
    1/4 cebuli
    tłuszcz do smażenia
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet

Omlet z lebiodą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Lebiodę płuczemy i osuszamy w suszarce do warzyw. Na patelnie rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek i kiełbasę, po chwili dodajemy lekko posiekaną lebiodę i krótko podsmażamy mieszając. Rozprowadzamy wszystko równomiernie na patelni i wlewamy rozmącone jajka, zmniejszamy szybko ogień i przykrywamy pokrywką na kilka minut, aż do ścięcia jajek. Posypujemy solą i pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować