Omlet z grzybkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Omlet z grzybkami

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • grzyby leśne
    uszak bzowy 1 garść
    lakówka ametystowa 1 garść
    2 jajka
    1 ząbek czosnku
    1/4 cebuli
    kawałek papryki żółtej
    sól pieprz
    tłuszcz do smażenia
    koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet

Omlet z grzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczamy grzyby. Cebulę i czosnek siekamy drobno, podsmażamy na tłuszczu , dodajemy grzyby i paprykę pokrojoną w paseczki i dusimy ok 10 min . Na koniec dodajemy rozmącone jajka i wylewamy równomiernie na podsmażone grzybki. Zmniejszamy ogień i przykrywamy pokrywką. Kiedy jajka się zetną omlet jest gotowy. Posypujemy solą i pieprzem oraz koperkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować