Naleśnikowe różyczki z kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Do misy robota kuchennego wrzucić wszystkie składniki na naleśniki i zmiksować całość na gładką masę.
2.Tak przygotowane ciasto smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z cienkim. Naleśniki należy przewracać na drugą stronę, gdy spód naleśnika będzie już zrumieniony.
3. Mrożony szpinak wrzucić na rozgrzane masło, dodać przeciśnięty przez praske czosnek i dusić do momentu aż woda wyparuje. Na sam koniec wymieszać z ricottą i doprawić solą oraz pieprzem.
4.Kurczaka pokroić w malutkie kawałki, wymieszać z solą, pieprzem i słodką papryką, a następnie usmażyć na rozgrzanej oliwie i odstawić na bok.
5.Z gotowych naleśników za pomocą szklanki trzeba powycinać kółka, posmarować każde kółeczko przygotowanym wcześniej szpinakiem wymieszanym razem z ricottą, a następnie układać je na kieliszek tak jak to pokazałam na załączonym obrazku nr.2. ( mniej więcej po 10-12 kółeczek na 1 "róże" )
Cała instrukcja krok po kroku jak taką róże wykonać znajduje się na zdjęciu 2.
6.Gotowe róże ostrożnie przenieść na talerz, powciskać w nie usmażonego kurczaka a całość udekorować mozzarellą i pomidorkami. Smacznego ❤
Komentarze