REKLAMA

Naleśniki - przepis Magdy Gessler

wyświetlono: 1363178 | dodany do książki kucharskiej: 25 | polecenia: 1

Każdy ma swój sprawdzony przepis na naleśniki, jednak czasem nachodzi nas ochota, by wypróbować inną recepturę. Czym różni się przepis na naleśniki Magdy Gessler od innych? Tym, że do ciasta nie dodaje się oleju, zwykłą wodę wymienia się na gazowaną, a całość smaży na klarowanym maśle, rozpuszczonym na patelni. Wypróbuj przepis na naleśniki autorstwa Magdy Gessler!

opublikowany: 08.03.2018
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 1.5 szklanki mleka
    1.5 szklanki wody gazowanej
    2 jajka
    2 szklanki mąki
    szczypta soli
Ocena:

(średnia 4.83 z 176 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z solą. Dodajemy przesianą mąkę oraz wodę zmieszaną z mlekiem. Trzepaczką lub mikserem łączymy wszystkie składniki. Ciasto powinno spływać z łyżki, jednocześnie zostając na jej grzbiecie. Naleśniki smażymy na maśle klarowanym - patelnia do naleśników nie jest konieczna, ale bardzo przydatna - szczególnie, jeśli przewracanie placków sprawia ci problem.

Notka redakcyjna

Przepis na naleśniki Magdy Gessler jest łatwy do zapamiętania - odpowiednie proporcje składników to klucz do sukcesu!

Porady

Magda Gessler radzi, by do przygotowania naleśników dodać wodę gazowaną, wtedy będą one bardziej delikatne i puszyste.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: magmir81 IMG_20180227_124630_300

Naleśniki wg. Magdy Gessler

Bardzo delikatne ciasto, wręcz atłasowe, idealne na desery jak i również wytrawne potrawy.

kategoria: Ciasta Naleśniki opublikowany: 25.04.2018 | wyświetlono: 5828 Książki kucharskie: 8 | Polecenia: 0
Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Zapiekanki wg Magdy Gessler

Być może dla wielu z Was będzie to kontrowersyjne połączenie. Gwarantujemy jednak satysfakcję smaku.

kategoria: Przystawki opublikowany: 29.09.2015 | wyświetlono: 21312 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 2

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE