Naleśniki - przepis Magdy Gessler

  • wyświetlono: 346283 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 1

Każdy ma swój sprawdzony przepis na naleśniki, jednak czasem nachodzi nas ochota, by wypróbować inną recepturę. Czym różni się przepis na naleśniki Magdy Gessler od innych? Tym, że do ciasta nie dodaje się oleju, zwykłą wodę wymienia się na gazowaną, a całość smaży na klarowanym maśle, rozpuszczonym na patelni. Wypróbuj przepis na naleśniki autorstwa Magdy Gessler!

Marta Kornak

Składniki

1.5 szklanki mleka
1.5 szklanki wody gazowanej
2 jajka
2 szklanki mąki
szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Naleśniki - przepis Magdy Gessler

  • 1. Jajka ubijamy z solą. Dodajemy przesianą mąkę oraz wodę zmieszaną z mlekiem. Trzepaczką lub mikserem łączymy wszystkie składniki. Ciasto powinno spływać z łyżki, jednocześnie zostając na jej grzbiecie. Naleśniki smażymy na maśle klarowanym - patelnia do naleśników nie jest konieczna, ale bardzo przydatna - szczególnie, jeśli przewracanie placków sprawia ci problem.

Porady

Magda Gessler radzi, by do przygotowania naleśników dodać wodę gazowaną, wtedy będą one bardziej delikatne i puszyste.

Przepis na naleśniki Magdy Gessler jest łatwy do zapamiętania - odpowiednie proporcje składników to klucz do sukcesu!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

naleśnikipuszyste naleśnikinaleśniki przepisNaleśniki przepis Magdy Gesslernaleśniki magdy gessler
 

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje

Przepis na naleśniki:

Mąkę przesiać, dodać cukier puder,...

naleśniki

Dodane przez: Anitka0804

Naleśniki

Smaczne, puszyste, aksamitne i...

Naleśniki

Dodane przez: Gosiaczek 93

Naleśniki

Łatwe I smaczne naleśniki

Naleśniki

Dodane przez: larua

Naleśniki

Naleśniki z truskawkami i brzoskwiniami

image-1qiocsi

Dodane przez: trufelkowo

Naleśniki

Naleśniki. Chyba nikt im się nie...

Naleśniki

Dodane przez: larua

Naleśniki

Naleśnikowe rulony z czekoladą...