Sałatka z kapustą pekińską i kurczakiem

4.75 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu sałatka z kapustą pekińską, kurczakiem i kukurydzą.
Idealna na różne okazje.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mała kapusta pekińska
    1 puszka kukurydzy
    2 filety z kurczaka
    1 cebula czerwona
    1 mały słoiczek selera konserwowego
    Pęczek koperku
    Przyprawa do kurczaka
    Olej

    Sos
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu greckiego
    Sól pieprz do smaku
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kapustą pekińską i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka opłukaj, osusz i pokrój w kostkę posyp przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzej olej dodaj kurczaka i podsmaż na oleju na złoty kolor.
    Kukurydzę i selera odsącz na sicie .
    Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
    Majonez wymieszaj z jogurtem dodaj sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj.
    Wszystkie składniki połącz ze sobą dodaj sos wymieszaj, dodaj pokrojony koperek.
    Wstaw do lodówki na około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować