Zamiast tradycyjnych krokietów proponuję takie naleśnikowe pakieciki. Wypełnione, pieczarkami, kurczakiem i żółtym serem, który ciągnie się kiedy jemy je na ciepło. Proponuję podać z sałatką i sosem czosnkowym.
40 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
6 dużych naleśników
podwójny filet z kurczaka
300 g pieczarek
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki ketchupu lub pasty paprykowej
5 plastrów żółtego sera
olej do smażenia
3-4 łyżki mąki
3-4 łyżki bułki tartej
2 jajka
sól
pieprz
słodka i ostra papryka
zioła prowansalskie
Pakieciki naleśnikowe z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso opłukać, pokroić w drobne kosteczki. Cebulę posiekać, podsmażyć na tłuszczu i dodać mięso. Podsmażyć, dorzucić pieczarki pokrojone w plasterki, przyprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami. Pod koniec dodać pastę paprykową i rozdrobniony czosnek. Przestudzić.
Na środku każdego naleśnika położyć plaster sera, następnie dwie łyżki nadzienia. Brzegi naleśnika składać do środka tak, żeby powstał kwadrat. Panierować w mące, jajku i bułce tartej, Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Komentarze