pakieciki naleśnikowe z kurczakiem i pieczarkami

4.5 (200 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zamiast tradycyjnych krokietów proponuję takie naleśnikowe pakieciki. Wypełnione, pieczarkami, kurczakiem i żółtym serem, który ciągnie się kiedy jemy je na ciepło. Proponuję podać z sałatką i sosem czosnkowym.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 dużych naleśników
    podwójny filet z kurczaka
    300 g pieczarek
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki ketchupu lub pasty paprykowej
    5 plastrów żółtego sera
    olej do smażenia
    3-4 łyżki mąki
    3-4 łyżki bułki tartej
    2 jajka
    sól
    pieprz
    słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Naleśniki Przekąski

Pakieciki naleśnikowe z kurczakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, pokroić w drobne kosteczki. Cebulę posiekać, podsmażyć na tłuszczu i dodać mięso. Podsmażyć, dorzucić pieczarki pokrojone w plasterki, przyprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami. Pod koniec dodać pastę paprykową i rozdrobniony czosnek. Przestudzić.

    Na środku każdego naleśnika położyć plaster sera, następnie dwie łyżki nadzienia. Brzegi naleśnika składać do środka tak, żeby powstał kwadrat. Panierować w mące, jajku i bułce tartej, Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Mięso Pieczarki Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować