Naleśnikowe roladki z łososiem i szpinakiem

4.49 (141 ocen)

Pyszna przekąska, która sprawdzi się na każdej imprezie.

Składniki:

  • Naleśniki:
    1 szkl mleka
    1 szkl mąki
    3 jajka
    sól
    pieprz
    3 garści świeżego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    łyża masła

    Dodatkowo:
    150g wędzonego łososia
    op. twarożku kanapkowego naturalnego
Wystaw ocenę:

4.49 (141 ocen)

Naleśnikowe roladki z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak opłukać, osuszyć. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić szpinak i smażyć do czasu aż zmniejszy swoja objętość. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,przyprawić i smażyć jeszcze 2 minuty. Ostudzić.
    Jajka rozbełtać z mlekiem i mąką, dodać przesmażony szpinak, wymieszać. Usmażyć 2 grube naleśniki. Każdy posmarować twarożkiem i ułożyć łososia. Zwinąć w roladki.
  • 2. Aby roladki były trwalsze i lepiej się je kroiło, warto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na pół godziny. Roladki pokroić skośnie, nabić na wykałaczki i oprószyć kolorowym pieprzem.

Porady

Do tych roladek mozna użyć zarówno łososia wędzonego na zimno jak i na ciepło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Serek Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować