Nadziewane zapiekane bułeczki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Takie bułeczki będą świetnym rozwiązaniem na śniadanie lub kolację gdy mamy lekko czerstwe bułeczki, polecam.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 bułki kajzerki lub inne
    6 plastrów salami
    2 jajka
    kawałek papryki czerwonej
    2 małe pieczarki
    2 plastry boczku
    zioła prowansalskie
    żółty ser
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Jajko Śniadanie

Nadziewane zapiekane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki obciąć nożem z góry i wyłożyć plastrami salami. Pieczarki, paprykę oraz salami pokroić w drobną kostkę wbić jajka i wszystko razem wymieszać wraz z ziołami. Nadziać bułeczki farszem i posypać grubą startym żółtym serem. Bułeczki przełożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia i zapiec ok 15 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Jajka Papryka Pieczarki Salami

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować