Migdałowo - czekoladowe ciastka bez mąki

0 (0 ocen)

  • Dla 9 osób

Pyszne, szybkie, niedzielne ciasto, rozpływające się w ustach, najlepiej smakuje jeszcze ciepłe. Jest bardzo łatwe do zrobienia i nie może się nie udać.

  • Dla 9 osób

Składniki:

  • Składniki na małą formę:

    250 g masła migdałowego
    120 g gorzkiej czekolady, pokruszonej
    70 ml miodu, u mnie organiczny
    1 jajko, u mnie organiczne
    1/2 łyżeczki sody do pieczenia
    Szczypta soli morskiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Migdałowo - czekoladowe ciastka bez mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Migdałowo - czekoladowe ciastka bez mąki 1. W naczyniu wymieszać wszystkie składniki, dodając czekoladę na samym końcu.
  • 2. Małą formę (ja użyłam kwadratową 20cm x 20cm) posmarować tłuszczem, a następnie wylać ciasto.
  • Migdałowo - czekoladowe ciastka bez mąki 3. Ciasto jest dość gęste, także trzeba mu trochę pomóc dobrze się ułożyć i wygładzić.
  • 4. Formę wstawić do rozgrzanego do 175°C piekarnika i piec przez 20 minut.
  • Migdałowo - czekoladowe ciastka bez mąki 5. Lekko ostudzić, pokroić na kwadraty (mi wyszło 9) i delektować się!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować