Ciastka bez mąki i cukru

4.5 (187 ocen)

  • 15 min

Są to ciastka które możemy jeść bez wyrzutów sumienia. Są zdrowe, dietetyczne i zawierają wiele dobroczynnego błonnika.

  • 15 min

Składniki:

  • Około 20 sztuk
    Składniki:
    - 1,5 szklanki gęstego musu jabłkowego,
    - 2 jajka,
    - 0,5 szklanki otrąb pszennych,
    - 0,5 szklanki otrąb granulowanych (np. jabłkowych),
    - 1 szklanka płatków owsianych,
    - 4 łyżki siemienia lnianego,
    - Garść rodzynek,
    - 1 łyżka sezamu,
    - 1 łyżka suszonej żurawiny,
    - 0,5 łyżeczki cynamonu,
    - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    - 2 łyżki płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciastka bez mąki i cukru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka bez mąki i cukru- dla diabetyków 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Mieszamy razem do połączenia wszystkich składników. Jeśli ciasto będzie za rzadkie dokładamy otrąb lub mielonych orzechów.
    Odrywamy kawałki ciasta i w dłoniach toczymy kulki o średnicy około 4 cm. Spłaszczamy je i układamy na przygotowanej blaszce.
    Ciasta pieczemy w 180°C około 20 minut.

Porady

Oczywiście można dodać do ciastek cukier, ale jeśli użyjemy słodkich jabłek nie ma takiej potrzeby

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować