Mielone z sokiem i skórką z limonki oraz natką pietruszki

5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Ten nietypowy składnik sprawi, że kotlety mielone będą nieziemskie.Są delikatne i bardzo orzeźwiające z nutką z natki pietruszki.

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego
    2 łyżki natki pietruszki(12 g)
    2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych (20 g)
    1 łyżka oleju z pestek winogron (10 g)
    1 ząbek czosnku (5 g)
    1 szalotka (20 g)
    sok i skórka z 1 limonki
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Mielone z sokiem i skórką z limonki oraz natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużej misce wymieszaj ze sobą następujące składniki:mięso mielone,pietruszkę, płatki owsiane, olej, wyciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekana szalotkę, sok i skórkę z limonki. Całość dopraw sola i pieprzem i wymieszaj.
    Z masy uformuj 6-7kotlecików i smaż na rozgrzanej patelni grillowej posmarowanej odrobiną oleju z pestek winogron przez 5 minut z każdej strony.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować