Leczo z cukinii

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdecydowanie bardziej smakuje mi wersja cukinii przetartej na tarce i tak też zrobiłam w tym leczo.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
    2 pomidory świeże lub szklanka przecieru pomidorowego
    1 papryka
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła lub oleju
    Garść szpinaku
    Garść natki pietruszki
    Łyżeczka soli
    Łyzeczka słodkiej papryki
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Leczo

Leczo z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle podsmażamy lekko czosnek dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę świeżą i paprykę w proszku. W tym czasie ścieramy cukinie na grubych oczkach i dodajemy do papryki. Doprawiamy pieprzem i solą. Dusimy, aż cukinia zmięknie. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Pod koniec dodajemy szpinak i pietruszkę. Dajemy dosłownie chwilę tak, by szpinak tylko nieco zmiękł.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować