Kurki w marynacie na słodko z nutą curry

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sezon grzybowy rozkręca się w pełni, dlatego przychodzę z przepisem na pyszne, marynowane dary lasu, które możemy zamknąć w słoiczku i rozkoszować się nimi zimą.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1,5 kg obranych, obgotowanych kurek

    Marynata:
    -1,2 l wody
    -1 szklanka octu
    -6 liści laurowych
    -3 łyżki miodu płynnego
    -1 łyżka curry
    -1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
    -1 łyżeczka soli
    -1 duża, biała cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Grzyby marynowane

Kurki w marynacie na słodko z nutą curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Kurki wkładamy do słoiczków do 3/4 ich objętości.
  • 2 2. Wodę, ocet i miód wlewamy do garnka, dokładnie mieszamy. Dodajemy wszystkie przyprawy i drobno posiekaną cebulkę. Zagotowujemy, gotujemy często mieszając przez 5 minut.
  • 3 3. Zalewę wlewamy do słoików z grzybami. Słoiki zakręcamy i odwracamy do góry dnem i trzymamy tak do całkowitego wystudzenia. Tak przygotowane kurki nie wymagają pasteryzacji. Są gotowe do spożycia po około trzech dniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki Miód Ocet

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować