Kurczak po indyjsku z migdałami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Inspiruje mnie świat przypraw-bez nich nie ma smacznej potrawy!Ta potrawa to bogactwo smaku,aromatu i egzotyki!

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 2 sztuki
    - zblanszowane migdały: 20 gramów
    - cynamon, kardamon, gożdziki, sól, pieprz, chilli, goździki: 1 szczypta
    - kmin rzymski, koper włoski, cynamon, kardamon, sól, pieprz: 1 szczypta
    - ryż brązowy: 200 gramów
    - ugotowana fasolka szpragowa: 100 gramów
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po indyjsku z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak po indyjsku 1. Mięso pokroić w drobną kostke i krótko podsmażyć na oliwie.Wszystkie przyprawy utłuc w moździerzu, posypać nim podsmażone mięso,dodać migdały, wymieszać i dolać pół szklanki wody. Dusić ok. 15 minut pod przykryciem. Podawać z ugotowanym brązowym ryżem oraz fasolką szparagową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Walentynki Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować