Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, idealna do dań mięsnych rybnych czy jako dodatek do sałatek i kanapek.
Iwona Tomasik
(średnia 3.04 z 28 głosów)
Mięciutkie mięso i chrupiące warzywa w pysznym majonezowym sosie doprawionym curry - to obiad, który przygotujesz w kilka chwil. Z każdym kęsem znajdziecie się bliżej Indii...
Uwielbiam kuchnie indyjską i często przygotowuję dania tej kuchni.
Kiszona cukinia smakuje wspaniale. Chociaż kiszone ogórki kocham miłością szczerą, czasami zdradzam je dla cukinii. Kisić można niemal wszystko i dobrze jest to robić, lato szybko minie więc warto mieć taką bombę witaminową na jesienne dni. Kiszona cukinia jest bardzo łatwa do zrobienia, a jeśli kisiliście już kiedyś ogórki, zauważycie, że to niemal to samo. Cukinia kiszona przyda się jesienią i zimą do różnych dań - zaskoczy was smakiem!
Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw. Postanowiłam urozmaicić codzienny obiad i do cukinii przygotowałam farsz meksykański. Wyszło pysznie. Takie danie to idealny, letni obiad.
bardzo pyszne i rozgrzewające wegetariańskie danie, które przypadnie do gustu również mięsożercom
Indie to kraj niezwykłych kontrastów,różnorodności kultur i religii,które współistnieją obok siebie, co znajduje odzwierciedlenie w bogactwie kuchni.Dania kuchni indyjskiej są niezwykle kolorowe i aromatyczne.
Komentarze