Cukinia po indyjsku

wyświetlono: 20790 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, idealna do dań mięsnych rybnych czy jako dodatek do sałatek i kanapek.

opublikowany: 04.08.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 20 min

Składniki:

  • 2 kg cukinii
    Gorczyca


    Zalewa
    1 szklanka octu
    2 szklanki wody
    1 szklanka cukru
    2 łyżki soli
    2 łyżeczki przyprawy curry
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    2 łyżeczki pieprzu
Ocena:

(średnia 3.04 z 28 głosów)

Cukinia po indyjsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyj usuń pestki pokrój w kostkę.
    Z podanych składników ugotuj zalewę.
    Do każdego słoika wsyp po łyżeczce gorczycy i włóż pokrojoną cukinię zalej ją gorąca zalewą. Słoiki szczelnie zamknij. Dno garnka wyłóż ściereczką wstaw słoiki zalej wodą i gotuj około 15 minut. Po wyjęciu słoiki odwracaj do góry dnem. Przechowuj w chłodnym miejscu.

Notka redakcyjna

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Megg Megg

Ryż po indyjsku

Uwielbiam kuchnie indyjską i często przygotowuję dania tej kuchni.

kategoria: Dania główne dania z ryb opublikowany: 29.03.2014 | wyświetlono: 8447 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Sabinakuchcik Sabinakuchcik

cieciorka po indyjsku

bardzo pyszne i rozgrzewające wegetariańskie danie, które przypadnie do gustu również mięsożercom

kategoria: Dania główne opublikowany: 03.01.2016 | wyświetlono: 910 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE