Cukinia po indyjsku

3.08 (62 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, idealna do dań mięsnych rybnych czy jako dodatek do sałatek i kanapek.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 kg cukinii
    Gorczyca


    Zalewa
    1 szklanka octu
    2 szklanki wody
    1 szklanka cukru
    2 łyżki soli
    2 łyżeczki przyprawy curry
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    2 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

3.08 (62 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Cukinia po indyjsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyj usuń pestki pokrój w kostkę.
    Z podanych składników ugotuj zalewę.
    Do każdego słoika wsyp po łyżeczce gorczycy i włóż pokrojoną cukinię zalej ją gorąca zalewą. Słoiki szczelnie zamknij. Dno garnka wyłóż ściereczką wstaw słoiki zalej wodą i gotuj około 15 minut. Po wyjęciu słoiki odwracaj do góry dnem. Przechowuj w chłodnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch Kolacja Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować