Kurczak i pory

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pory dodają charakteru delikatnemu mięsu

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 podwójna pierś z kurczaka
    2 małe pory
    3 łyżki klarowanego masła
    2 ząbki czosnku
    Słodka papryka
    Czosnek granulowany
    Kardamon
    Kurkuma
    Sok z połowy cytryny
    Sól
    Pieprz

    Dodatkowo ryż i surówka coleslaw
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak i pory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak i pory 1. Mięso osuszam papierowym ręcznikiem, posypuję odrobiną soli, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem, kardamonem i kurkumą. Odstawiam na chwilę.
    Pory myję, kroję na krążki, układam na dnie naczynia do zapiekania. Siekam drobno czosnek,dodaję do porów, solę warzywa.
  • 2. Na porach układam kurczaka, polewam sokiem z cytryny, dodaję masło klarowane. Piekę mięso przez 40 minut w 180 stopniach. Podaję z ryżem i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Por Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować