Pory zapiekane w boczku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Świetne połączenia smakowe! Tylko 3 składniki i efekt wspaniały
Proste i efektowne. Polecam!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 pory (tylko twarde końcówki-biała i kawałek zielonej)
    16 wąskich plastrów parzonego boczku
    16 małych plasterków sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Pory zapiekane w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory myjemy i każdą z tych twardych części tniemy jeszcze na pół.
    Będziemy mieć 8 kawałeczków o długości nieco dłuższej od palca
    Wkładamy je na 5 minut do lekko osolonego wrzątku.
    Wyjmujemy, studzimy, tniemy wzdłuż na połówki i zawijamy każdy kawałek w plaster boczku.Układamy w brytfance i na wierzch każdego kawałka kładziemy plaster żółtego sera.
    Zapiekamy około 15 -20 minut w 190 stopniach. Ser ma się ładnie rozpuścić, a boczek lekko zarumienić.
    Smacznego!
    Pyszne na zimno i na ciepło!

Porady

Zamiast boczku można użyć szynki parmeńskiej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Por Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować