Kremowa pasta z kurczaka z pietruszką

4 (1 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciekawa i smaczna alternatywa dla kupnego pasztetu czy wędliny, zdrowsza i dająca pewność składu.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - gotowane mięso z kurczaka: 400 gramów
    - natka pietruszki świeża posiekana: 0.5 pęczka
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
    - sól i pieprz cayenne do smaku: 0.5 łyżeczki
    - bulion lub woda: 0.5 szklanki
    - musztarda meksykańska Kamis: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Kremowa pasta z kurczaka z pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso miksujemy z gorącym bulionem lub wodą
  • 2. Natkę siekamy i mieszamy z mięsem, dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i doprawiamy do smaku, solą i pieprzem.
  • Kremowa pasta z kurczaka 3. Pastę układamy na ulubionym pieczywie, dekorujemy cytryną i musztardą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować