Ania, młoda mama, częstochowianka, zapalona kucharka, miłośniczka eksperymentów kulinarnych. Od niedawna blogerka kulinarna: ania-gotuje.blog.pl,
zapraszam do przeglądania moich wpisów, będzie zdrowo ale też jak u mamy :)
Od pewnego czasu zajmuję się blogowaniem kulinarnym, kiedyś tylko przeglądałam dziś także staram się tworzyć nawyki żywieniowe swoich czytelników lub chociaż lekko skierować ich na właściwy tor.
Użytkownik ania-gotuje
w dniu 31.10.2013 17:27 opublikował przepis:
Takich jabłek możecie używać jako dżemu do pieczywa czy naleśników a także jako farszu do bułeczek czy rogalików. Skuście się a za rok zrobicie je ponownie.
Użytkownik ania-gotuje
w dniu 31.10.2013 17:23 opublikował przepis:
Pulchne bezglutenowe ciasto to prawdziwe marzenie chorych na celiakię lub osób mających niestrawność po tym pszennym białku. Pachnące śliwkami , miodem i wanilią ciasto na pewno Wam podpasuje, tym bar
Użytkownik ania-gotuje
w dniu 31.10.2013 17:16 opublikował przepis:
Z wczorajszej zupy został mi makaron postanowiłam zrobić z niego sycące śniadanie. Dodatek mozzarelli i cukinii jest tutaj ważnym akcentem. Ta pizza jest pyszna i szybko zjawia się na talerzu.
Użytkownik ania-gotuje
w dniu 31.10.2013 17:12 opublikował przepis:
Tym razem maślane kruche ciasto połączyłam z wiśniami i kremową śmietankową masą serową. Idealne połączenie smaków dzięki sosowi z truskawek. Spróbujcie, to jeden z moich lepszych przepisów.
Użytkownik ania-gotuje
w dniu 31.10.2013 17:11 opublikował przepis:
Ja lubię właśnie takie desery gdy maślane ciasto jest dodatkiem do owoców – mocno kremowych po upieczeniu. Zróbcie go dopóki truskawki widać na każdym stoisku z owocami.
Użytkownik ania-gotuje
w dniu 31.10.2013 17:11 opublikował przepis:
Oto śliczny i lekki sernik z truskawkami. W taką upalną pogodę jest idealny na drugie śniadanie czy słodki podwieczorek. Uświetni letnie imprezy, szczególnie posmakuje dzieciom, mocno owocowy.
Użytkownik ania-gotuje
w dniu 31.10.2013 16:51 opublikował przepis:
Tym razem aromatyczny miodowy mazurek z konfiturą morelową. Pachnąca słodycz połączona z migdałami i rodzynkami. Pełna bogactwa smaku prosta propozycja na Wielkanocny stół.
Użytkownik ania-gotuje
w dniu 31.10.2013 16:48 opublikował przepis:
Ten przepis to efekt moich wieloletnich badań nad makowcem. Masa jest wilgotna,a ciasto puszyste. Takie ciasto zachwyci i Mikołaja! Przygotowane z rodzinnej porcji , bo szybko znika z talerzy.
Użytkownik ania-gotuje
w dniu 31.10.2013 15:47 opublikował przepis:
Smaku zupie dodaje mocno przyprawiony kurczak, słodycz wzmacnia odrobina cynamonu, a całości dopełnia idealnie pasujący tutaj lubczyk, tak pyszne i łatwe danie, przygotowane w mniej niż 30 minut, cze
Użytkownik ania-gotuje
w dniu 31.10.2013 10:56 opublikował przepis:
To jedno z moich ulubionych ciast, z racji swojej uniwersalności i sentymentu z dzieciństwa. Chyba większość z nas ma związane z nią wspomnienia. Ten przepis jest idealny do dużej ilości owoców
Użytkownik ania-gotuje
w dniu 31.10.2013 10:47 opublikował przepis:
Kto czasem nie ma ochoty na coś ekstra. Rozumiem przez to masę słodyczy i smaku, w najlepszej możliwej formie. Mowa tutaj oczywiście o owsiance z całą masą pyszności.
Użytkownik ania-gotuje
w dniu 31.10.2013 10:26 opublikował przepis:
Jestem maniaczką kaszy. Uwielbiam ją w każdej postaci. Postanowiłam zrobić z niej kotlety. Podałam je narukoli z oliwkami, suszonymi pomidorami i pysznym sosem balsamiczno musztardowym.
Użytkownik ania-gotuje
w dniu 31.10.2013 10:23 opublikował przepis:
I wy możecie ich spróbować przepis jest bardzo prosty, robi się praktycznie sam, jest słodki, co miło kontrastuje ze smakiem mięska, polecam to zmielone na miejscu
Użytkownik ania-gotuje
w dniu 31.10.2013 10:22 opublikował przepis:
Uwielbiam takie połączenia, ten krem to inspiracja turecką kuchnią, pełną kasz , orzechów i miodu. Idealne na deser lub śniadanie. W wersji wegańskiej nabiał można zastąpić śmietanką kokosową.
Użytkownik ania-gotuje
w dniu 31.10.2013 10:20 opublikował przepis: