Krem mango z batatem i białymi warzywami

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna zupa krem wegetariańska. Zrobicie ją w 30 minut. Mango polecam jeść nie tylko jako dodatek do deserów. Idealnie komponuje się w daniach wytrawnych.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mango

    2 bataty

    1 cebula

    2 ząbki czosnku

    1 marchewka

    1 kawałek por biała część

    1 kawałek selera korzeń

    1 pietruszka korzeń

    1 ziemniak

    sól, pieprz, kurkuma, papryczka chili

    jogurt naturalny gęsty

    natka pietruszki

    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem mango z batatem i białymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mango, warzywa obieram. Do garnka wlewam wodę około 2 litry. Warzywa nie kroję na małe kawałki, jedynie na dwie części. Łatwiej będzie je potem rozdzielić. Do wody dodaję batata, marchewkę, seler, korzeń pietruszki, ziemniak, i gotuję na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. W tym czasie w drugim garnku przesmażam pokrojoną cebule, czosnek i por. Do cebuli dodaję warzywa białe które wyjmuję z bulionu. Wlewam też połowę bulionu. Całość miksuję blenderem. Dodaję trzy łyżki jogurtu, doprawiam solą, pieprzem. Jak zupa jest za gęsta dolewam wody. Do garnka w którym zostały bataty, marchew, dodaję pokrojone mango i chwilę gotuję. Całość miksuję blenderem. Dodaję trzy łyżki jogurtu, sól, pieprz, kurkumę, papryczkę chili. Jak zupa jest gęsta dolewam wodę. Na talerz wylewam na przemian dwie łyżki zupy mango, dwie łyżki zupy białej. Dekoruję mango, chili, natką, jogurtem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować