Krem grzybowo serowy

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zupa którą zrobimy w 25 minut. .Dodałam grzyby leśne, ale można dodać pieczarki. Zupa jest fajna aksamitna i bardzo szybka i prosta do zrobienia.

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 ml koncentratu bulion warzywny
    900 ml wody
    1 cebula
    1 por biała część
    2 marchewki
    70 dkg podgrzybków
    4 trójkąty serka topionego
    natka pietruszki
    estragon
    grzanki
    pieprz, sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Grzanki Ser

Krem grzybowo serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby myję, kroję. Cebulę obieram i drobno kroję. Marchewkę obieram i ścieram a tarce jarzynowej, por kroję. Do rondla wlewam olej i przesmażam na nim cebulę, dodaję por, marchewkę i przesmażam chwilę, na końcu dodaję grzyby i smażę. Kilka grzybów przesmażonych wykładam do dekoracji. Wlewam bulion, wodę i gotuję na wolnym ogniu około pięć minut. Na końcu dodaję serki i mieszam aż się rozpuszczą. Doprawiam według uznania. Zupę miksuję i podaję z grzankami i odłożonymi grzybami, natką i estragonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Podgrzybki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować