Krem cebulowo-serowy

5 (180 ocen)

  • Łatwy

To bez wątpienia moja ulubiona zupa :)

  • Łatwy

Składniki:


  • - cebula (duże): 4 sztuki
    - masło: 80 gramów
    - bulion drobiowy: 1 litr
    - ser gouda (w kostce): 15 dekagramów
    - białe wino: 0.5 szklanki
    - sół, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem Ser

Krem cebulowo-serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle.

    Zalać bulionem i wonem i gotować około 20-30 minut.

    W razie dużej gęstości dodać wody.

    Kiedy cebula zmięknie zblendować całość na gładkość.
  • 2. Następnie dodać żółty ser. Jeżeli się całkiem nie rozpuści to mniej więcej po 10 minutach wyciągnąć resztki ( i zjeść ze smakiem ;p ).

    Pod koniec gotowania doprawić pieprzem.

    Można podawać z grzankami lub jajkiem.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować