Kotlety zbożowo-jajeczne z serem camembert

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nietuzinkowe i wyraziste w smaku kotlety jajeczne. Oprócz sera camembert w składzie kotlecików są również płatki kukurydziane i ziarna słonecznika. Dodatek curry nadaje daniu charakteru i orientalnego stylu.

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
    2 krążki sera camembert (2 x 120g)
    3 jajka świeże
    1 szklanka płatków kukurydzianych
    1/2 szklanki słonecznika łuskanego
    2 łyżki maki pszennej
    2 łyżeczki curry
    1 - 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    sól do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety zbożowo-jajeczne z serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety zbożowo-jajeczne z serem camembert 1. Jajka i ser pokroić w drobną kostkę - przełożyć do miski. Dodać płatki, słonecznik, curry oraz pieprz ziołowy. Wymieszać.
  • Kotlety zbożowo-jajeczne z serem camembert 2. Następnie wbić jajka i wsypać mąkę - ponownie wymieszać. Masę doprawić do smaku solą.
  • Kotlety zbożowo-jajeczne z serem camembert 3. Na patelni rozgrzać olej. Z przygotowanej masy formować kotlety.
  • Kotlety zbożowo-jajeczne z serem camembert 4. Smażyć na rumiano z obu stron.

Porady

Z podanej ilości składników wychodzi 14 średniej wielkości kotletów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieprz Płatki Sery Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować