Placki owsiano-jajeczne z twarogiem

0 (0 ocen)

Pyszne placki, które stanowią wartościowy posiłek pełen białka i zdrowotnego błonnika.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    2 opakowania twarogu delikatnego 4% tłuszczu (2 x 200g)
    3 jajka świeże
    1 i 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
    3 łyżki mąki pszennej
    po 1 łyżeczce - papryki słodkiej mielonej, oregano suszonego, estragonu suszonego
    do smaku - sól, pieprz biały mielony
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Placki owsiano-jajeczne z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki owsiano-jajeczne z twarogiem 1. Jajka posiekać, dodać twaróg, paprykę w proszku oraz suszone zioła. Wymieszać.
  • Placki owsiano-jajeczne z twarogiem 2. Następnie wbić jajka, wsypać płatki owsiane - ponownie wymieszać. Masę doprawić do smaku.
  • Placki owsiano-jajeczne z twarogiem 3. Na patelni rozgrzać olej, nałożyć porcje przygotowanej masy.
  • Placki owsiano-jajeczne z twarogiem 4. Smażyć na rumiano z obu stron.

Porady

Z podanej ilości składników wychodzi 26 średniej wielkości placków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować