Kotlety schabowe z papryczką chili

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny kawał mięcha z dodatkiem papryczek chili. Takie kotlety to świetnie urozmaicenie od tradycyjnych schabowych. Szybkie w przygotowaniu a jakie smaczne. Do tego polecam frytki i sałatkę. Przekonajcie się sami jakie dobre!

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe bez kości
    2 papryczki chili czerwone
    pieprz kolorowy
    sól himalajska
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Kotlety schabowe z papryczką chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Kotlety umyć a następnie cienko rozbić, oprószyć solą oraz pieprzem. Do miski wbić jajka i pokroić drobno papryczkę chili. Kotlety przełożyć do jajek i odstawić na 20 minut.
  • kotlety 2. Następnie kotlety wyciągnąć z jajka i panierować w bułce tartej.
  • kotlety 3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z dwóch stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Mięso Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować