Bardzo smaczny kawał mięcha z dodatkiem papryczek chili. Takie kotlety to świetnie urozmaicenie od tradycyjnych schabowych. Szybkie w przygotowaniu a jakie smaczne. Do tego polecam frytki i sałatkę. Przekonajcie się sami jakie dobre!
50 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 kotlety schabowe bez kości
2 papryczki chili czerwone
pieprz kolorowy
sól himalajska
bułka tarta
olej do smażenia
Kotlety schabowe z papryczką chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety umyć a następnie cienko rozbić, oprószyć solą oraz pieprzem. Do miski wbić jajka i pokroić drobno papryczkę chili. Kotlety przełożyć do jajek i odstawić na 20 minut.
2.Następnie kotlety wyciągnąć z jajka i panierować w bułce tartej.
3.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z dwóch stron na złoty kolor.
Komentarze