Chmurki schabowe - kotlety schabowe w mące

4.49 (182 ocen)

  • 30 min

Tak nazywałam te kotlety gdy byłam dzieckiem. Bardzo je lubiłam za to, że są delikatne w środku, a chrupiące na zewnątrz i... zostało mi to do tej pory. Smakują mi o wiele bardziej niż schabowe w bułce. Kotlety są bardzo smaczne także na zimno do chleba.

  • 30 min

Składniki:

  • -8 plastrów schabu
    -4 jajka
    -około 1,5 szklanki mąki
    -sól i pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Chmurki schabowe - kotlety schabowe w mące - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Schab myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i rozbijamy.
  • 2 2. Z każdej strony dokładnie solimy i pieprzymy. Odkładamy na 20 minut do lodówki.
  • 3 3. Po tym czasie każdy plaster maczamy w jajku i panierujemy w mące. Czynność powtarzamy (schab panierujemy podwójnie). Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować