Sznycle po bawarsku, czyli kotlety schabowe inaczej

4.85 (228 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Jeśli lubicie tradycyjne kotlety schabowe, ale jednak szukacie małej odmiany to doskonałą ich alternatywą będą sznycle po bawarsku. Wyróżniają się dodatkiem chrzanu i musztardy oraz tym, że są smażone na maśle. Smakują naprawdę rewelacyjnie.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 plastrów schabu (u mnie około 560g, czyli niewielkich)
    1 łyżka chrzanu ze słoiczka
    1 łyżka musztardy
    sól, pieprz
    Do panierowania:
    mąka pszenna
    1 jajko
    bułka tarta
    Ponadto:
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.85 (228 ocen)

Sznycle po bawarsku, czyli kotlety schabowe inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab należy rozbić (nie za cienko) tłuczkiem do mięsa, a chrzan dokładnie wymieszać z musztardą.
    Każdy kawałek mięsa delikatnie natrzeć przyprawami, posmarować mieszanką chrzanowo-musztardową i kolejno obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku oraz bułce tartej.
    Kotlety smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron.
    (Czas smażenia zależy od grubości kotletów.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować