Kotlety schabowe po francusku

4.5 (181 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Jeśli nie macie już pomysłu na kotleta schabowego, polecam wam o to pyszne kotlety z patelni w musztardzie francuskiej z majonezem i serem. To moje popisowe danie mięso jest delikatne, kruche i soczyste. Wszystkim bardzo smakowało.

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kotletów schabowych
    1/2 słoiczka musztardy francuskiej ,,Kamis,,
    przyprawa do wieprzowiny
    5 łyżkek majonezu
    200 g sera żółtego
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety schabowe po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i lekko rozbić, opuszyć przyprawą do wieprzowiny. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć z obu stron mięso. Na jednej stronie posmarować łyżką majonezem, obrócić i z drugiej strony łyżką musztardy.
  • 2. Przykryć i dusić mięso do miękkości w razie potrzeby dolać przygotowanej wody.
  • rozkładanie sera 3. Mięso obrócić na tę stronę aby był majonez, ser zetrzeć na tarce i poukładać na mięsie. Przykryć przykrywką i trzymać na maleńkim ogniu do rozpuszczenia sera.
  • 4. Na mięsie rozłożyć sos powstały z duszenia, podawać od razu.

Porady

Świetnie smakuje z pieczonymi ziemniaczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Musztarda Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować