Warzywa coraz bardziej kuszą w ogrodzie i na straganach. Jest ich juz coraz wiecej, zróbmy więc taki syty kociołek warzywny, który wbogaćmy również kurczakiem, w łatwy sposób powstanie pyszny obiad
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
garść fasolki szparagowej
20 dag ziemniaków
1 cukinia
1/2 czerwonej cebuli
1/2 białej cebuli
1 czerwona papryka
20 dag pieczarek
25 dag piersi z kurczaka
1,5 szklanki bulionu warzywnego
sól, pieprz
kolendra, słodka papryka
2 ząbki czosnku
Kociołek warzywny z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.*Cebule siekamy. Ziemniaki obieramy , kroimy w kostkę. Cukinię i paprykę kroimy w kostkę, pieczarki obieramy kroimy na ćwiartki.Fasolkę szparagową kroimy na połowę.
*Cebule szklimy na oleju, dokładamy paprykę i pieczarki, podsmażamy. Dorzucamy ziemniaki ,rozgniecione ząbki czosnku, posypujemy kolendrą, sola, pieprzem, słodką papryką. Obsmażamy. Dolewamy bulion, dokładamy fasolkę szparagową i cukinię, dusimy razem ok 15 minut.
* Na drugiej patelni obsmażamy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę i oproszona solą, pieprzem i słodka papryką. Przekładamy na patelnię z warzywami. Dusimy jeszcze ok 5 minut.
Komentarze