Paprykowe leczo z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy, kroimy na kawałki. Następnie kiełbasę wraz z cebulą wkładamy do garnka, zalewamy 3 szklankami wody i zagotowujemy.
2.Paprykę myjemy, wyjmujemy nasiona i kroimy na niewielkie kawałki, wrzucamy do garnka, mieszamy.
3.Gdy papryka będzie stawała się miękka, do naszego leczo dodajemy obraną i pokrojoną w kosteczkę cukinię oraz drobno pokrojone pomidory. Całość gotujemy do rozgotowania się cukinii i pomidorów.
4.Na koniec nasze leczo doprawiamy szklanką keczupu, ostrą papryką, ziołami, solą, pieprzem i cukrem do smaku. Zagotowujemy.
Porady
Leczo świetnie smakuje ze świeżym pszennym pieczywem.
Komentarze