Klopsiki drobiowe w sosie pieczarkowym

4.49 (190 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne drobiowe klopsiki w aksamitnym sosie pieczarkowym. Idealnie sprawdzą się na rodzinny obiad, czy danie gorące. Polecam podać na półmisku z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety pojedyncze
    1 mała czerstwa bułka
    1 cebula
    1 jajko
    1 ząbek czosnku
    3 dag mąki pszennej
    2-3 łyżki pokrojonego koperku
    1/2 szklanki śmietany
    5 pieczarek
    sól oraz pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Klopsiki drobiowe w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerstwą bułkę namoczyć w wodzie. Mięso, namoczoną bułkę i cebule zemleć w maszynce. Dodać jajo,sól,pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wyrobić masę mięsną i uformować klopsiki.
  • 2. Do garnka wlać wodę, dodać pokrojone pieczarki i włożyć klopsiki. Dusić pod przykryciem przez ok.30 minut. Klopsiki wyjąć, sos zagęścić mąką i śmietaną, dodać koperek i doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować