GULASZOWA

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

zupa fajnie pikantna

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:1-2 cebule,
    2 ząbki czosnku,
    2 łyżki margaryny,
    600 g łopatki wieprzowej,
    1 łyżka niepełna słodkiej papryki,
    szczypta maleńka chyli,
    łyżka majeranku,
    4 szklanki bulionu(zrobiłam z dwóch kostek rosołowych),
    8 ziemniaków,
    3 łyżki przecieru pomidorowego,
    3 łyżki natki pietruszki,
    1 marchew,
    3 sztuki ziela angielskiego,
    2 sztuki liść laurowy,
    sól,
    pieprz(do smaku).
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:Do garnka dodać margarynę,wrzucić cebulę w piórka i czosnek w małą kosteczkę,poddusić,dodać łopatkę pokrojoną w kostkę oraz marchew w kostkę,smażyć.Gdy już podsmażone dodać obie papryki oraz majeranek.Dodać bulion i zagotować.Następnie przecier,doprawić solą oraz pieprzem.Garnek nakryć pokrywą gotować do pół miękkości mięsa.Dodać ziemniaki gotować aż będą miękkie w tym czasie mięso powinno już być miękkie.Na koniec posypać natką pietruszki.

Porady

dla lubiących pikantne zupki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować