ZUPA CHRZANOWA GOTOWANA NA MIĘSIE DROBIOWYM

3.2 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeśli lubicie zupy mam dla was świetną propozycję która przyda się na zbliżające się wielkimi krokami święta

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 litra wody,
    1 duży kuper z korpusem swojskiego kurczaka,
    2 łyżki suszonych warzyw,
    1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    2 małe liście laurowe,
    10 małych ziarenek ziela angielskiego,
    8 - 10 średnich ziemniaków,
    5 łyżek z górką chrzan tarty,
    1 łyżka liści mrożonych lub świeżych lubczyka,
    4 łyżki z górką śmietany 18 %,
    1 łyżeczka cukru,
    0,5 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
    dodatkowo:
    1 łyżka świeżej natki pietruszki,
    4 -5 jajek ugotowanych na twardo
Wystaw ocenę:

3.2 (5 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa chrzanowa gotowana na mięsie drobiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać 1,5 litra zimnej wody dodać dowolny kawałek mięsa, przyprawę uniwersalną, ziela angielskie, liście laurowe oraz suszone warzywa. Całość zagotować a następnie na małym ogniu gotować do miękkości mięsa po czym dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i również na wolnym ogniu gotować do ich miękkości
  • 2. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać chrzan i dokładnie zamieszać, gotować na wolnym ogniu rzez 5 minut. Po wyznaczonym czasie wlać rozprowadzoną z wywarem i cukrem śmietanę mieszając szybkim ruchem łyżki aby się nie zważyła w międzyczasie dodając lubczyk świeży lub mrożony, po zagotowaniu zdjąć z ognia. Zupę podawać z jajkiem ugotowanym na twardo
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować