Zupa gulaszowa

4.51 (186 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, sycąca i rozgrzewająca zupka. Doskonałe danie jednogarnkowe na co dzień, ale także i od święta.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 dkg mięsa wieprzowego
    40 dkg pieczarek
    1 łyżka masła
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 papryka zielona
    3 ziemniaki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    połowa małego selera
    woda lub bulion
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    1 puszka pomidorów
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    odrobina chili
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa Gulasz

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa gulaszowa 1. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy razem z papryką słodką i chili.
  • Zupa gulaszowa 2. Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy na masełku z cebulą, na koniec dajemy czosnek i doprawiamy pieprzem i solą.
  • Zupa gulaszowa 3. Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler kroimy w kostkę.
  • Zupa gulaszowa 4. Paprykę czerwoną, zieloną i żółtą kroimy w kostkę.
  • Zupa gulaszowa 5. Do garnka dajemy podsmażone mięso, zalewamy wodą albo bulionem tak aby je przykryło i dusimy około godzinę.

    Następnie dodajemy ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler, przecier pomidorowy i gotujemy aż warzywa zmiękną.

    Pod koniec gotowania dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem oraz kolorowe papryki i gotujemy jeszcze około 15 minut.

    Na sam koniec dajemy pomidory z puszki i zagotowujemy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

    Zupę podajemy z dowolnym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować